pátek 7. června 2024

Novým šampionem Ligy Mistrů jsou Demolition Pardubice...

V sobotu 1. 6. 2024 se v Brně-Popůvkách uskutečnil 3. ročník turnaje družstev s názvem Liga Mistrů. Turnaje se zúčastnili nejlepší družstva celkem z pěti oblastí - Oblastní šipkový svaz Střední Morava (OŠSStM), Amatérská šipková liga Brno (AŠL), Severozápadní šipková liga (SZŠL), Led Liga Pardubice (LLP) a Regionální šipkový svaz Vysočina (RŠS). 

Celkem se turnaje zúčastnilo 16 družstev, která byla rozdělena do 4 skupin po čtyřech týmech. Do vyřazovací části turnaje postupovaly týmy na prvních třech místech, nejlepší týmy měly jisté čtvrtfinále. Ve skupinách a play-off se hrál zkrácený ligový zápas na 9, resp. 11 utkání, od semifinále pak klasický zápas na 19 utkání.





Obhájce vítězství skončil ve čtvrtfinále

Loňský vítěz LM Mušketýři Měcholupy (SZŠL) skončil již ve čtvrtfinále. Po postupu ze skupiny z druhého místa porazili 501 D.O. Zlín hladce 6:0, ale ve čtvrtfinále už nestačili na vítěze skupiny B a Mistra RŠS Křupky Horní Krupá, s kterými prohráli 2:6. Bylo tak jisté, že letos opět poznáme nového šampiona.

Všichni vítězové základních skupin postoupili do semifinále. Nejtěsnější souboj byl mezi Rebels Bulls Zlín a Hospůdkou u Tomáška Ročov, který skončil poměrem 6:4 pro "Rebely". Dalšími postupujícími byly Křupky Horní Krupá, Melouni Světlá n/S. a Demolition Pardubice. Pro všechny týmy se jednalo o premiérové umístění na stupních vítězů. 

Titul putuje do Pardubic

Třetí místa obsadili shodně Melouni a Rebels, kteří při své třetí účasti v LM mají naprosto shodnou bilanci - 2x 5. místo a nyní společné 3. místo.

O vítězi se rozhodovalo mezi mistry z oblasti Led Ligy Pardubice a Regionálního šipkového svazu Vysočina. Skvělou formu si přivezli pardubičtí hráči, kteří nepolevili ani v posledním zápase a po výsledku 10:4 se v čase 0:55 stali Mistry Ligy Mistrů pro rok 2024. 


Šampioni LM 2024: Demolition Pardubice

Vicemistři LM: ŠK Křupky Horní Krupá

3. místo: Melouni Světlá nad Sázavou

3.místo: Rebels Bulls Zlín

Velká gratulace vítězům a poděkování všem zúčastněným za účast a skvělé výkony během turnaje.



Diplomy


Poděkování

Závěrem děkuji všem lidem, kteří se podíleli na přípravách a organizaci třetího ročníku LM. Lidem, kteří se snažili, aby to vše klaplo a všichni účastníci byli spokojeni. To jsou hlavně vedoucí zúčastněných oblastí v čele s pořádající AŠL a Jirkou Polákem. Dále pak vedení a obsluha Restaurace Jaroš a další, kteří nemalou měrou přispěli k úspěšnému uspořádání turnaje.

Věřím, že se turnaj hráčům líbil a příští sezonu budou opět soutěžit o trofej Ligy Mistrů.

Tak zase za rok, šipkám zdar...

Barny 

Foto: Ondřej Bareš, Tomáš Dvořák

Žádné komentáře:

Okomentovat