úterý 6. června 2023

Vítězem 2. ročníku LM jsou Mušketýři Měcholupy

V sobotu 3. 6. 2023 se ve Světlé nad Sázavou uskutečnil 2. ročník turnaje družstev s názvem Liga Mistrů. Turnaje se zúčastnili nejlepší 2-4 družstva z pěti oblastí - Oblastní šipkový svaz Střední Morava (OŠSStM), Amatérská šipková liga Brno (AŠL), Severozápadní šipková liga (SZŠL), Led Liga Pardubice (LLP) a Regionální šipkový svaz Vysočina (RŠS). Celkem se prezentovalo 14 družstev, která byla rozdělena do 4 skupin po třech-čtyřech týmech. Do vyřazovací části turnaje postupovali všechny týmy, nejlepší týmy ze čtyřčlenných skupin měly jisté čtvrtfinále. Ve skupinách a play-off se hrál zkrácený ligový zápas na 9, resp. 10 utkání, od semifinále pak klasický zápas na 18 utkání.


Obhájce skončil již v osmifinále

Loňský a zatím jediný vítěz LM Slza Malenovice (OŠSStM) skončil již v osmifinále, když po postupu ze skupiny z druhého místa prohráli ve vyrovnaném utkání s Demolition Pardubice (LLP) poměrem 4:6. Bylo tak jisté, že poznáme nového vítěze. Skvěle Slzu zastoupili kolegové z ligy Renegade's Team Zlín, kteří došli až do finále. Zde však narazili na sehraný tým z Měcholup - tým MUŠKETÝŘI MĚCHOLUPY (SZŠL) se tak stali druhým vítězem LM, když "odpadlíky'" porazili poměrem 10:2. Třetí místo nakonec obsadili Gama Peach Retro Louny "B" (SZŠL) a Banditi Humpolec (RŠS), kteří tak obhájili loňské umístění.

Finalisti LM 2023

Šampioni LM 2023: Mušketýři Měcholupy

Vicemistři LM: Renegade's Team Zlín

3. místo: Banditi Humpolec

3.místo: Gama Peach Retro Louny "B"

Velká gratulace vítězům a poděkování všem zúčastněným za účast a skvělé výkony během turnaje.



Diplomy


Poděkování

Závěrem děkuji všem lidem, kteří se podíleli na přípravách a organizaci druhého ročníku LM. Lidem, kteří se snažili, aby to vše klaplo a všichni účastníci byli spokojeni. To jsou hlavně vedoucí zúčastněných oblastí a členové šipkového klubu Melouni Světlá. Dále pak vedení a obsluha Sport Baru a další, kteří nemalou měrou přispěli k úspěšnému uspořádání turnaje.

Doufám, že se turnaj hráčům líbil a příští sezonu budou opět soutěžit o trofej Ligy Mistrů. Určitě je co zlepšovat (hlavně časově) a věřím, že další ročník bude ještě atraktivnější a zajímavější než letošní.

Tak zase za rok, šipkám zdar...

Barny

Žádné komentáře:

Okomentovat